Není tu akce, kterou Muzeum středního Pootaví Strakonice pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyinformuji.cz
  • Ohodnoť místo
  • www.muzeum-st.cz

Muzeum středního Pootaví Strakonice, založené v roce 1894, sídlí v prostorách strakonického hradu, který je národní kulturní památkou. Po náročné rekonstrukci otevřelo nové, zcela unikátní expozice, reprezentující pět hlavních oblastí charakteristických pro město Strakonice.

Jednou z atrakcí muzea středního Pootavíje expozice dud a dudáctví, která představuje místní dudáky a dudáckou hudbu. Další zajímavosti strakonického muzea středního Pootaví zahrnují expozici loutek, historie textilní výroby, zbraní a motocyklů značky ČZ. Kromě motocyklů můžete obdivovat například výstavní kusy jako předválečný motocykl ČZ 500 nebo závodní motocykl ČZ 125 z roku 1957. Muzeum nabízí i unikátní expozici věnovanou Suverénnímu řádu maltézských rytířů, který ve Strakonicích působil téměř 700 let, včetně modelů lodí, interiérů válečných lodí a husitského vozu.

V muzeu středního Pootaví je vše obohaceno o různé interaktivní prvky, jako jsou dotykové obrazovky s hrami, skládání dud, přehrávání hudby a videí, interaktivní pohledy do minulosti a mnoho dalších aktivit. Strakonické muzeum zároveň nabízí možnost prohlídky krásných prostor kapitulní síně, ambitu s restaurovanými nástěnnými malbami a vyhlídkové věže Rumpál.



Muzeum středního Pootaví Strakonice - program na prosinec

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Muzeum středního Pootaví Strakonice: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!