Není tu akce, kterou Amfiteátr Chlum pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyTatarka
  • Ohodnoť místo
  • www.amfiteatrchlum.cz

“Sdružení Amfiteátr Chlum je dobrovolným, nevládním, neziskovým a nepolitickým spolkem fyzických a právnických osob, které je založeno za účelem provozování činnosti v oblasti kultury, sportu, vzdělávání, ochranny životního prostředí a k popularizaci a propagaci výše uvedených cílů s ohledem na zachování a pokračování v tradici českého venkova, české lidové kultury a českého přírodního bohatství, tak jak nám byly zanechány našimi předky.“

Dle dostupného ústního podání byl Amfiteátr Chlum založen na počátku 20-tých let minulého století jako místo pro představení ochotnických divadelních spolků. Postupně byl program doplňován o koncertní vystoupení dechových kapel a na vrcholu slávy tohoto místa bylo sehráno představení Rusalka v podání herců Národního divadla, kde  v roli vodníka účinkoval sám Eduard Haken.  Dalším z nejznámějších herců, který zde vystoupil, byl velký komik Vlasta Burian. Poslední kulturní akcí, která se zde uskutečnila, bylo vystoupení zpěvačky Evy Pilarové na počátku 70-tých let. Od té doby areál lesního divadla pustl a jen díky místním hasičům se podařilo udržet divadlo ve stavu, ve kterém byla umožněna  jeho obnova v roce 2010.  

Amfiteátr Chlum není nijak programově vyhraněn. Program se dá rozdělit do dvou částí, divadelní s rovnoměrným mixem amatérských a profesionálních scén a hudební se směsicí různých hudebních žánrů. 

Foto: Facebook Amfiteátr Chlum

 



Amfiteátr Chlum - program na září

Toto divadlo si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Amfiteátr Chlum: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!