Edu Bubo Klub, Praha 9

Edu Bubo Klub

Praha 9, Podkovářská

Není tu akce, kterou Edu Bubo Klub pořádá? Přidej ji

Mateřská a důchod je čas, který máte pro sebe. Využijte ho smysluplně s námi a vašimi rodinami v našem kulturním centru. Dlouho nás trápilo, jak prostor v ulici Podkovářská vypadá. Zbytky po zlikvidovaném hostelu, neudržované stromy, vysoká tráva – pro děti nebezpečné místo. Jako matky na mateřské dovolené, jsme se v tomto prostředí pohybovaly, a tak jsme začaly pátrat po tom, jaký záměr město s územím má.

Dostaly jsme informaci, že pozemek má v pronájmu firma Finep a má na něm vybudovat park a dětské hřiště s domečkem pro správce a případně půjčovnou kol a bruslí. Myšlenka hřiště nám přišla super, ale zároveň s ním přišla myšlenka místo půjčovny vybudovat v parku zázemí pro rodiny bydlící v okolí. Naše nápady, jak pomoci rodinám jsme na základě našich zkušeností ujednotily do stanov a založily Spolek aktivních rodičů.

Jako spolek jsme vypracovaly plán a návrh volnočasového centra, který jsme předložily firmě Finep jako protinávrh k půjčovně. Náš návrh se zástupcům společnosti Finep zalíbil a společně s Finep jsme dotvořily podobu centra. Městská část Praha 9 společně s Finep odevzdali park s hřištěm do užívání veřejnosti v květnu 2017. Od června 2017 podepsal spolek nájemní smlouvu na budovu klubu a od srpna 2017 přebral správu parku.

Foto: archiv klubu



Edu Bubo Klub a okolí - aktuální program

Toto kulturní centrum si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Edu Bubo Klub: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Pentahotel Prague Praha 8 (4.3 km)
Café Louvre Praha 1 (7.1 km)