Galerie města Olomouce, Olomouc - program na březen

Galerie města Olomouce

Olomouc, Dolní náměstí 7

Není tu akce, kterou Galerie města Olomouce pořádá? Přidej ji
  • Byli tadykristyna.ctvrtlikova
  • Ohodnoť místo
  • www.galerie-mesta-olomouce.cz

Unie výtvarných umělců Olomoucka je spolek, jehož cílem je rozvoj aktivit v oblasti profesionálního výtvarného umění v širších kulturních a společenských souvislostech. UVUO sdružuje výtvarné umělce, teoretiky a architekty z oblasti střední Moravy, z jiných regionů ČR a ze zahraničí. V současné době má UVUO stabilně kolem 100 členů. Navenek je spolek reprezentován volenými statutárními zástupci - předsedou a místopředsedou. UVUO je partnerskou organizací Unie výtvarných umělců České republiky.

Unie výtvarných umělců Olomoucka svojí existencí a činností navazuje na mnohaletou tradici uměleckého spolkového života v České republice. Aktivity spolku jsou uskutečňovány na neziskovém principu a na základě dobrovolné bezplatné organizační práce členů, zejména voleného výboru a výtvarné rady. Financování spolku je zajištováno prostřednictvím členských příspěvků, dotací od orgánů místní samosprávy a sponzorů. UVUO provozuje od roku 1993 Galerii G v Olomouci, od roku 2013 Galerii města Olomouce. Od začátku provozu až do současnosti se v galerii realizovalo více než 250 výstav.

Partnerskou výstavní síní UVUO je Galerie v hotelu Flora. Spolek se dále podílí na organizaci sympozií a výstav v jiných městech ČR a v zahraničí. K nejvýznamnějším akcím tohoto druhu patří výstavy v partnerských městech Olomouckého kraje a Statutárního města Olomouc (Bratislava, Krakov, Veenendaal, Opole, Makarská, Reggio Emilia, Vejle, Kostroma, Antony) a výstavy ve spolupráci s jinými výtvarnými spolky u nás i v zahraničí ((Itálie, Německo, Kanada, Polsko, Rakousko, Nizozemí, Chorvatsko, Francie). UVUO rovněž provozuje umělecký klub, kde se konají přátelská setkání a akce. Důležitou aktivitou Unie je také bohatá publikační činnost, kterou dnes reprezentuje více než 50 titulů (sborníky, katalogy a jiné).



Galerie města Olomouce - program na březen


Štítky

Galerie města Olomouce: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!