Czech Repubrick, Praha 1 - program na říjen

Czech Repubrick

Praha 1, Na Příkopě 854/14

Není tu akce, kterou Czech Repubrick pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyAndrea Morkusová
  • Ohodnoť místo
  • czechrepubrick.cz

Expozice známých českých staveb z kostiček Lego vybudovaná na ploše větší než 900 m2. Lego stavby jsou propracované do nejmenších detailů, včetně interiérů, do kterých mohou návštěvníci nahlédnout, měnícího se osvětlení, spousty pohyblivých prvků a vtipů, které se pozorným návštěvníkům postupně odkrývají.

Všechny stavby a figurky jsou vytvořeny v poměru 1:40 vzhledem k reálným budovám a lidem. Prohlédněte si Katedrálu sv. Víta, Karlštejn, zámek Hluboká, Lednici, Ještěd, hrady Bezděz a Bouzov, vodní zámek Červená Lhota, hlavní budovu Národního muzea, brněnskou vilu Tugendhat, kostel sv. Bartoloměje v Plzni, Tančící dům či “Blob” - zatím v reálu nepostavenou knihovnu Jana Kaplického. A to zdaleka není všechno - čeká tu na vás více než 30 staveb, z nichž každá je postavená z tisíců kostiček.

Objevte interaktivní lunapark s obřím ruským kolem a horskou dráhou, svezte se na soše koně vyrobeného z Lega, obdivujte kuličkovou dráhu či se vyfotografujte v interaktivním studiu. Děti expozicí provede zvídavý Legolem, který vám mimo jiné ukáže i fungování tajemné camery obscury.

Víte, že na každého člověka na světě připadá asi 62 kostek Lega? Z tak obrovského množství se dá postavit cokoliv. Hrady a zámky, moderní architektura, obří ruské kolo... Nebo klidně celá země! Zapojte i vy svou fantazii a postavte si z Lega cokoliv vás napadne.

Foto: archiv Czech Repubrick 



Czech Repubrick - program na říjen

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Czech Repubrick: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Louvre Praha 1 (608 m)
Café Savoy Praha 5 (1 393 m)