Papilonia - motýlí dům, Praha 1 - program na červenec

Papilonia - motýlí dům

Praha 1, Na Příkopě 854/14

2
Není tu akce, kterou Papilonia - motýlí dům pořádá? Přidej ji
  • Byli tady (2)Andrea Morkusová
  • Ohodnoť místo
  • www.papilonia.cz

Představte si opuštěný chrám v deštném pralese, který postupně pohlcuje okolní vegetace. Stromy zarůstají do zdí, liány obepínají bezbranné sochy … a všude okolo vás poletují stovky nejrůznějších druhů motýlů. Právě taková je Papilonia - motýlí dům vybudovaný v centru Prahy.

Předobrazem Papilonie je chrám Angkor Vat v Kambodži a celá expozice evokuje jeho okolí. Druhy motýlů, které zde žijí, však pocházejí ze všech koutů světa - z deštných pralesů Mexika, jižní Ameriky, jihovýchodní Asie, subsaharské Afriky či z Austrálie. Proto je v celé Papilonii udržována stálá teplota 26 °C a vzdušná vlhkost 80 %. Budete si tak připadat jako v tropickém ráji.

Motýli zde volně létají mezi návštěvníky a nezřídka na ně dokonce usedají. Nezapomeňte si proto s sebou vzít fotoaparát - motýli jsou na návštěvníky zvyklí a vaše fotografie budou krásnou vzpomínkou na zdejší návštěvu. V průměru zde najdete každý den 600 motýlů a 30 nových se jich vylíhne z kukel. Někteří z nich mohou mít rozpětí křídel až 20 centimetrů, jiní hýří pestrými barvami nebo jsou naopak mistři v maskování. V infokioscích umístěných v zadní části expozice se dozvíte mnoho informací o jednotlivých druzích motýlů a o jejich životním cyklu. Ten však můžete v Papilonii nejlépe pozorovat na vlastní oči - uvidíte zde všechny fáze života motýlů, včetně jejich líhnutí z kukel.

Foto: Andrea Morkusová



Papilonia - motýlí dům - program na červenec

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Papilonia - motýlí dům: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Louvre Praha 1 (608 m)
Café Savoy Praha 5 (1 393 m)