Není tu akce, kterou Divadlo Pod Kloboukem pořádá? Přidej ji

Kdo jsme?Jsme divadlo, které hraje pro děti, jak s oblibou píšeme, od 0 do 99 let! Hlavně však pro děti předškolního a školního věku do cca 10 let. Jsme autorské edukativní interaktivní zájezdové divadlo.

Autorské – všechny naše scénáře a písničky jsou původní, což znamená psané pouze pro účely našeho divadla. Témata našich scénářů pečlivě hledáme a volíme tak, aby děti zaujala.

Edukativní – snažíme se, aby se děti nejen pobavily, zasmály a vyřádily, ale aby se i něco naučily a měly „pod kloboukem“.

Své scénáře konzultujeme s pedagogy mateřských a základních škol.

Interaktivní – děti se spontánně zapojují do děje, ať už v hledišti či na jevišti, a stávají se tak vlastně spolutvůrci jednotlivých představení.

Zájezdové – za svými diváky jezdíme po téměř celé ČR. Hrajeme v mateřských a základních školách, kulturních centrech, kulturních domech a v divadlech. Vystupujeme na firemních akcích, dětských dnech i karnevalech téměř každý den a to od roku 2014, kdy bylo divadlo založeno pod původním názvem – divadlo Pod čepicí.

Náš soubor tvoří profesionální herci v Praze, kteří účinkují i v jiných divadlech, natáčejí filmy a seriály, dabují, moderují či zpívají v muzikálech. Spolupracujeme s kolegy ve Zlíně a v Plzni, kteří pro naše divadlo působí ve svých krajích. Na začátku všeho stála myšlenka založit si kurzy Etikety pro děti. Při zvažování možností, jak předat dětem základy slušného chování, jsme dospěli k závěru, že nejlepší formou je divadelní představení.

Vznikl tak projekt Etiketa, který k sobě začal přitahovat zajimavé lidi. Začínalo se hrát v jedné dvojici herců v Praze a to dvakrát do měsíce, postupem času začali přicházet další herci, ozvali se kolegové i z dalších krajů a vznikl tak soubor, který má základnu v Praze, ale protože spolupracuje s kolegy v Plzni a ve Zlíně, hraje tak téměř po celé ČR a to každý den. Po etiketě přicházela další a další témata jako jsou ekologie, historie aj. a tím vznikaly další inscenace.  Spolu s tématy přicházeli i noví a zajímaví lidé do divadelního týmu.  

Divadlem od roku 2014, kdy bylo založeno,  prošla velká spousta lidí. Někteří odešli, většina však zůstala. A ač původně vznikala představení pouze za účelem projektu, postupem času se vyprofiloval soubor a tým lidí a vzniklo divadlo – DIVADLO POD KLOBOUKEM, které „pod svým kloboukem“ sdružuje lidi, kterým je spolu dobře nejen po profesní stránce, ale i po té lidské.


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?


Divadlo Pod Kloboukem a okolí - aktuální program

Toto divadlo si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Štítky

Divadlo Pod Kloboukem: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2.4 km)
Café Louvre Praha 1 (3.3 km)