Není tu akce, kterou Pražská pastvina pořádá? Přidej ji

Jen dvacet minut od centra se na jihozápadním okraji Prahy rozprostírá Radotínské údolí. V lokalitě známé taky jako Na Cikánce se na zarostlých srázech pase stádo kamerunských koz a ovcí. Na starost je mají lidé z projektu Člověk v krajině, krajina v člověku, kteří chystají zajímavé jarní aktivity pro každého milovníka přírody.

Organizátoři projektu z řad studentů, ochranářů přírody a ekologů se rozhodli propojit ochranu přírody s aktivní účastí Pražanů a okolních obyvatel. Pastva stáda totiž není pouze zábava a relax, ale především ochrana evropsky významné lokality s výskytem ohrožených stepních rostlin a živočichů, z nichž některé již úplně vyhynuli.

Záchrana pražské divoké přírody spočívá v aktivitách, které mnozí obyvatelé velkých měst neznají – péče o stádo, dojení či hrabání sena. S příchodem jara se nabízí ale mnohem více možností, jak se aktivně zapojit. Organizátoři mají v plánu během dubna vyřezat křoviny a připravit půdu pro sadbu. Každý s náklonností k přírodě se může zapojit do vybudování komunitního sadu, vinice, zahrádky a dalších prací, které tyto aktivity obnáší. Bojácnější zájemci se mohou těšit na zřízení včelnice a pod dohledem včelaře se naučit včelařit. Odměnou všem zúčastněným budou produkty jejich vlastní výroby.

Projekt Člověk v krajině, krajina v člověku zaujal i porotu v Nadaci O2 a získal grant v rámci programu O2 Smart Up, díky kterému se budou v průběhu roku aktivity realizovat. Projekt vznikl v návaznosti na již existující komunitní projekty Pražská pastvina, Prázdné pozemky nebo Ekokaravan. Organizátoři připravují i různé exkurze, výstavy a setkání spojené s místní přírodou.


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?


Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Štítky

Pražská pastvina: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Hermitage Hotel Prague Praha 2 (10 km)
Café Savoy Praha 5 (10.7 km)

Je libo tematický výlet po okolí?

Aktuální předpověď počasí v Praze?