Není tu akce, kterou Poštovní muzeum Praha pořádá? Přidej ji

Poštovní muzeum Praha sídlí v Praze 1, nedaleko nábřeží Ludvíka Svobody v tzv. Vávrově domě, někdejším obydlí pražských mlynářů. Prohlídková trasa zahrnuje přízemí s expozicí československých, českých i zahraničních známek a 1. patro, kde se konají krátkodobé výstavy z historie pošty a známkové tvorby. Zážitek z návštěvy je umocněn nástěnnými malbami z roku 1847 od významného českého malíře Josefa Navrátila.

Pobočka muzea se nachází v areálu cisterciáckého kláštera ve Vyšším Brodě. Prohlídková trasa, zahrnující téměř 2 000 m2, zachycuje poutavým způsobem vývoj poštovních služeb a jejich proměnu. K tomu je využito velké množství autentických předmětů včetně poštovních stejnokrojů, štítů, schránek, pokladen a telekomunikačních přístrojů, dokumentujících každodenní poštovní provoz. Historii poštovní dopravy představuje unikátní sbírka kočárů a saní.

Návštěva expozic Poštovního muzea Vám umožní poznat dějiny pošty, cestování, telegrafu, telefonu, dopravní techniky a uvede Vás do světa poštovních známek. Ať už navštívíte Poštovní muzeum v Praze, nebo jeho pobočku ve Vyšším Brodě, věříme, že to bude příjemný kulturní zážitek.



Poštovní muzeum Praha - program na září

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Poštovní muzeum Praha: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Louvre Praha 1 (1 337 m)
Pentahotel Prague Praha 8 (1 860 m)