Není tu akce, kterou Lidový dům Nučice pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.lidovy-dum.eu

Lidový dům v Nučicích postavili s velkým nadšením a svépomocí členové Dělnické tělocvičné jednoty na počátku 20. let minulého století. Důvodem byl naprostý nedostatek vhodných místností ke cvičení, proto začali členové jednoty uvažovat o vybudování vlastní tělocvičny. Nadšení pro tento záměr bylo veliké, avšak chyběly peníze k jeho uskutečnění. Přesto se však se stavbou začalo - příspěvek na stavbu Lidového domu věnoval i tehdejší prezident T. G. Masaryk - a díky velkému nasazení a obětavosti všech zúčastněných se ve velmi krátkém čase podařilo Lidový dům postavit.

Krátce po postavení Lidového domu bylo založeno i nučické kino, které spolu s divadlem obohacovaly kulturně společenský život obce a  v tehdejší době sloužily i jako významný zdroj poznání, poučení a zábavy nejen pro nučické občany, ale i pro návštěvníky okolních obcí.

V roce 2013 byl Lidový dům rekonstruován na funkční a moderní kulturní dům s víceúčelovým sálem a zázemím pro místní spolky. Akce byla spolufinancována z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Výše poskytnuté dotace činila 10 milionů korun.



Lidový dům Nučice - program na listopad

Toto kulturní centrum si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Lidový dům Nučice: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Savoy Praha 5 (14.9 km)
Hermitage Hotel Prague Praha 2 (14.9 km)