Není tu akce, kterou Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou pořádá? Přidej ji
  • Byli tadykristyna.ctvrtlikova
  • Ohodnoť místo
  • www.moh.cz

Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou je významným regionálním muzeem, specializujícím se na uchovávání historických předmětů a mapování historie regionu. Kromě toho se muzeum věnuje archeologii a botanice. Výstavní prostory jsou umístěny v Kolowratském zámku v Rychnově nad Kněžnou, kde lze najít expozici "Rychnovsko na historických fotografiích".

Muzeum a galerie Orlických hor má bohatou historii, která se začala psát po druhé světové válce, kdy byly sbírky přesunuty do kolowratského zámku. V roce 1953 proběhla reorganizace muzejní sítě, při které bylo Pelclovo muzeum přejmenováno na Okresní muzeum. V roce 1965 došlo k další změně názvu na Muzeum Orlických hor. Sedmdesátá léta byla ve znamení výzkumu zaniklých skláren a dokumentace současnosti. Muzeum krajky Vamberk se stalo součástí muzea v roce 1976.

Orlická galerie, součást Muzea a galerie Orlických hor, dokumentuje české výtvarné umění od přelomu 19. a 20. století až do současnosti. Galerie se zaměřuje na díla spojená s regionem Orlických hor a Podorlicka. Významným prvkem galerie je stálá expozice "Malíři Orlických hor", která obsahuje díla mnoha významných umělců.

FOTO: oficiální stránky moh.cz 



Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou - program na říjen

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!