Není tu akce, kterou Divadlo SemTamFór pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyjan.julinek
  • Ohodnoť místo
  • semtamfor.cz

„Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost“. To výrok Jana Wericha, který se stal mottem našeho divadla SemTamFór. Najdete nás v Besední ulici na Újezdu v Praze 1, kde hrajeme v divadle Na Prádle. Jsme nezávislou scénou, která vznikla jako profesionální soubor v roce 2012. Zkušenosti s herectvím jsme ovšem získávali již deset let před profesionalizací jako nadšený amatérský soubor.

Náš repertoár

Především uvádíme vlastní autorské inscenace. Náš repertoár je vesměs komediálního typu a také hrajeme hry pro děti a mládež. Naše představení si oblíbili diváci, kteří vyznávají aktivní přístup k životu. Většina z nich má středoškolské či vysokoškolské vzdělání. Hojně naše představení navštěvují také vysokoškolští studenti, kteří mají zájem o kulturu a současné dění. Pro všechny naše diváky je příznačné, že mají rádi satirický humor a věci kolem sebe berou s přiměřeným nadhledem. Hrajeme nejen na své domovské scéně v divadle Na Prádle, ale jsem i zájezdovým souborem. Se svým repertoárem pořádáme pravidelné zájezdy do divadelních sálů, kulturních domů či klubů po celé České republice. Hrajeme pro všechny generace od pohádek pro nejmenší diváky, přes školní představení pro předškoláky, žáky základních škol a středoškoláky až po večerní komedie pro dospělé.

Kdo tvoří náš kolektiv

Jádro souboru tvoří ředitel divadla, umělecký šéf a režisér Jan Julínek. Dále jej představuje produkční tým a profesionální herci, kteří získali své herecké vzdělání na uměleckých školách v Praze, Ostravě, Zlíně a dokonce také v Banské Bystrici. Vesměs to jsou mladí neokoukaní herci, kteří absolvovali maximálně před pěti lety. Kromě stálých členů působí v našem divadle i externí spolupracovníci a kolegové z řady divadel. Zejména se jedná o herce z pražského Švandova divadla, kolegy z Městského divadla ve Zlíně nebo z divadla Bez Hranic v Praze. Našimi pravidelnými hrajícími hosty jsou i některé mediálně známé a populární osobnosti, jakou je například PhDr. Ivo Šmoldas a další.


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?


Divadlo SemTamFór a okolí - aktuální program

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Štítky

Divadlo SemTamFór: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Savoy Praha 5 (177 m)
Café Louvre Praha 1 (939 m)