Není tu akce, kterou Severočeská galerie výtvarného umění pořádá? Přidej ji
  • Byli tadySGVU
  • Ohodnoť místo
  • galerie-ltm.cz

V hlavní budově Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích v Michalské ul. 29/7 je zpřístupněna stálá expozice nazvaná Gotika. Umělecká topografie regionu severních Čech 13.–16. století. Expozice nabízí výběr z nejvýznamnějších památek regionálního gotického umění z 13.–16. století, a to včetně výjimečného oltáře Mistra litoměřického oltáře (1500–1505). Doplněna je dočasnými výstavami, které jsou zaměřeny převážně na současnou uměleckou tvorbu.

Severočeská galerie výtvarného umění spravuje také Diecézní muzeum v Litoměřicích a Muzeum insitního umění. Obě muzea jsou situována v budově na Mírovém nám. 24/16. Diecézní muzeum v Litoměřicích (přední trakt 24/16) prezentuje dlouhodobé deponáty z Diecéze litoměřické, mezi které patří například významná díla Mistra Tiburtinské Sibylly, Lucase Cranacha st., Jana Steena, Petra Brandla a dalších. Muzeum insitního umění (zadní trakt 24/16) nabízí prohlídku celorepublikově unikátní a nejrozsáhlejší kolekce uměleckých děl art brut a naivního umění. Expozice jsou doplněny dočasnými výstavami, tematicky zaměřenými na výtvarné umění.

Galerie spravuje i významnou barokní architekturu, bývalý jezuitský kostel Zvěstování Panně Marii (Jezuitská 22), který v letní sezóně využívá pro pořádání krátkodobých výstav.



Severočeská galerie výtvarného umění - program na březen

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.


Štítky

Severočeská galerie výtvarného umění: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!