Kavárna Bílá vrána

Praha 1, Ve smečkách 5

Není tu akce, kterou Kavárna Bílá vrána pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • kavarnabilavrana.cz

Kavárna Bílá vrána je sociální podnik, to znamená, že hlavním cílem je sociální přínos a nikoli ekonomický zisk. Pracují zde lidé s mentálním postižením, které jejich práce velmi těší a pomáhá jim žít život, co nejpodobnější životu jejich vrstevníků. Bílá vrána není tréninkovou kavárnou, zaměstnanci dostávají plat, což jim výrazně zlepšuje kvalitu života.

Naše útulná kavárna v centru Prahy nabízí nekuřácké prostředí, WiFi zdarma, velký dětský koutek a vybavenou místnost pro školení a konference.

Vaříme a pečeme zásadně z čerstvých surovin bez použití chemických dochucovadel. Nabízíme domácí speciality, výbornou kávu, dorty a spoustu dalších dobrot. Navíc poskytujeme cateringové služby širokému spektru subjektů od velkých firem po festival Jeden svět. Na všech aktivitách se podílejí lidé s mentálním znevýhodněním.

Pokud máte rádi zajímavá divadelní představení, koncerty či výstavy, přijďte se podívat na projekt „Momentální scéna.“ V rámci Momentální scény kavárna umožňuje lidem s hendikepem ukázat své umění. Proto se ve Vráně pořádají netradiční koncerty, výstavy či divadelní představení lidí s hendikepem i bez.

Kavárnu Bílá Vrána provozuje POHODA – společnost pro normální život lidí s postižením, o.p.s. POHODA je obecně prospěšnou společností, která od doby svého vzniku v roce 1998 poskytuje sociální služby lidem s mentálním postižením. POHODA umožňuje dospělým lidem s mentálním postižením v maximální možné míře prožívat dospělost a přijímat odpovědnost za svá rozhodnutí. Věří, že i dospělí lidé s mentálním postižením chtějí a mají dostat šanci žít plnohodnotným důstojným životem jako běžný občan. Snaží se o zkvalitňování sociálních služeb a života lidí s postižením.



Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Kavárna Bílá vrána: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...

Café Louvre Praha 1 (710 m)
Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 254 m)