Není tu akce, kterou Lesopark Štěpánka pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo

Podél toku říčky Klenice byl již v roce 1881 založen krásný a rozlehlý park, pojmenovaný na počest zásnub následníka rakousko-uherského trůnu a příslušníka mladoboleslavské vojenské posádky Rudolfa Habsburského s belgickou princeznou Stephanií jejím jménem - tedy Štěpánka.

Štěpánka svou členistostí a rozmanitostí vytvářela a dosud vytváří prostorové podmínky pro každého. Jak píše boleslavský historik Karel Herčík. "Byly zde zbudovány kamenné mostky přes Klenici, byly vysázeny vzácné dřeviny a v roce 1898 zde zřídili boleslavští sokolové i hudební pavilon, který pamatuje i koncert známé Komochovy kapely z Kolína."

Kdysi tu svou zálibu provozovali členové Střeleckého spolku, na zdejším přírodním kluzišti Bruslařského klubu se hrál lední hokej s míčkem již v roce 1883 a bruslaři tu pořádali opakovaně i známé karnevaly na ledě či závody v rychlobruslení a krasobruslení. Na přelomu 19. a 20. století založili a postupně stále rozšiřovali svůj areál tenisté a později si tu svůj stánek zřídili i odbíjenkáři. Pro mnohé obyvatele je místem procházek a oddychu, pro jiné místem pro sport a aktivní rekreaci.


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?


Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Štítky

Lesopark Štěpánka: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!