Kdysi zapovězené, nyní kultovní. Poklady české kinematografie představí Trezor Film Fest

Kdysi zapovězené, nyní kultovní. Poklady české kinematografie představí Trezor Film Fest

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Fanoušek klasických českých snímků období 40. a 60. let minulého století si přijde na své v kině Aero. Režimem kdysi zapovězené filmy uvidí v prosinci na vůbec prvním ročníku Trezor Film Festu.

Organizátoři chtějí čtyřmi trezorovými díly vzbudit zájem diváků o filmy, které neušly cenzuře komunistického státu, avšak později se svou kvalitou zařadily mezi legendy české kinematografie. Promítání v artovém kině Aero pořádají studenti oboru Arts Managment na Vysoké škole ekonomické v Praze v rámci předmětu Animace kulturního dědictví.

 

Krátký festival otevře adaptace románu Milana Kundery Žert, v hlavní roli s Josefem Somrem a Janou Dítětovou. Diváci dále uvidí Jiřinu Bohdalovou v kultovním filmu Ucho Karla Kachyni a v neposlední řadě Intimní osvětlení Ivana Passera a Spalovače mrtvol s nezapomenutelným Rudolfem Hrušínským. Poslední dva snímky jsou navíc k dispozici i s anglickými titulky.

V kině Aero lze koupit vstupenky na jednotlivá představení i permanentku na všechny filmy. Projekce odstartují 9. prosince v 15h.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!