Pasta Oner představí svou tvorbu v rámci výstavy Art is Truth

Pasta Oner představí svou tvorbu v rámci výstavy Art is Truth

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pasta Oner je jedním z nejvýraznějších současných českých umělců. Na výstavě Art is Truth v pražské DSC Gallery od 5.10. do 9.11. představí svou novou tvorbu.

Co lze od výstavy očekávat? Její název vysvětluje sám autor takto: „Název Art is Truth vnímám jako tvrzení, že umění dokáže skvěle odrážet realitu, často dost nepříjemnou, a ukazovat ji ve světle a formě, před kterou normálně zavíráme oči. Divák skrze umění unese hodně.“

Pasta Oner se zabývá akrylovou malbou a vytvářením závěsných obrazů, stejně tak jako navrhováním prostorových objektů, plastik, instalací a realizací muralů, tj. velkoformátových maleb ve veřejném prostoru. Jak se nechal slyšet, inspiraci pro svá díla nachází často v kontrastech, které s sebou přináší život. Ústředním motivem jeho tvorby je pak především ironizace komerce a fascinace současné společnosti luxusem, bohatstvím, vírou a sexem.

V DSC Gallery bude vystavovat obrazy i několik unikátních objektů, které vznikly přímo pro prostory galerie. K vidění bude například světelná krychle s názvem Mandala, kterou sestavil z pětadvaceti různých příkladů křesťanského a islámského náboženství, nebo postavy skutečných mafiánů prolínajících se na plátně se svými vymyšlenými filmovými protějšky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Pasta Oner

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!