Prague Coffee Festival určený milovníkům kávy se uskuteční již příští víkend

Prague Coffee Festival určený milovníkům kávy se uskuteční již příští víkend

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Kampus Hybernská v Praze bude o víkendu od 14. do 15. října vždy od 10 do 18 hodin hostit šestý ročník Prague Coffee Festivalu, jenž je největším kávovým festivalem v tuzemsku. Na akci se představí 42 českých i zahraničních pražíren a 16 kaváren, chybět nebudou degustace kávy nebo soutěž v latte artu.

Prague Coffee Festival v rámci programu nabídne řadu workshopů, na kterých si zájemci procvičí své senzorické dovednosti, vyzkouší různé metody přípravy kávy v domácích podmínkách nebo se naučí základy latte artu.

Oba festivalové dny se mohou zúčastnit i přednášek českých kávových odborníků a zahraničních hostů. Objeví se zde třeba vědkyně kávové akademie CoffeeMind Ida Steen, která návštěvníkům prozradí, jak vycvičit svůj mozek a zdokonalit své senzorické schopnosti, nebo zakladatel festivalu Daniel Kolský, který posluchačům představí projekt české kávové farmy v Nikaragui.

Kromě přednášek budou na akci probíhat také diskuze, které se budou zabývat tím, jak se dařím českým mikropražírnám, jak eliminovat odpad v kavárnách nebo jak přistupovat k přestavbě kavárny.

Káva v ceně vstupenky

Z Kafkova domu se festival letos přestěhoval na adresu Hybernská 4 nedaleko náměstí Republiky. „Celý festival se odehraje v dlouhá léta opuštěnému bloku zajímavě členěných budov s jedinečným nádvořím v centru města, který před pár měsíci dostala do správy Karlova Univerzita. Ta z něj v úzké spolupráci se studenty vytváří multifunkční prostor nejen pro studentské aktivity,“ uvedl k novému místu konání František Pfann, hlavní produkční festivalu.

Hudební kulisu během festivalu zajistí dvojice DJ Orisha & DJ Pocoloco z uskupení Cabaret Manana a DJ Idefix. V sobotu 14. října bude pro všechny návštěvníky festivalu připraven večírek v Café Jedna ve Veletržním paláci, a to od 20 hodin do půlnoci.

Cena jednodenní vstupenky je 290 a zahrnuje „kolik kdo vypije“ kávy na festivalu a současně umožňuje zúčastnit se přednášek, workshopů i cuppingů. Na workshopy a cuppingy je třeba se předem zaregistrovat. Celkový počet vstupenek je z kapacitních důvodu omezen.

Foto: archiv Prague Coffee Festival

Foto: archiv Prague Coffee Festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!