Divadlo Minor vás provede světem beze slov

Divadlo Minor vás provede světem beze slov

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pražské divadlo pro celou rodinu Minor uvede 16. a 17. května premiéru pantomimické inscenace Koukej, svět!, která se pokusí „našim nejmenším“ beze slov přiblížit fungování světa. Režisérem a jedním z mimů je držitel Ceny Thálie 2016 Radim Vizváry.

Voda. Oheň. Země. Vzduch. Rostliny. Zvířata. Člověk. Ale jak to spolu souvisí? Zorientovat se ve světě kolem nás není jednoduché ani pro dospělé, a co teprve pro ty nejmenší!

Radim Vizváry patří mezi jednu z nejvýraznějších mezinárodně uznávaných osobností současného mimického divadla v Evropě. Mimo to je například uměleckým šéfem domácího uskupení Mime Prague, ředitelem mezinárodního festivalu Mime Fest a spolupracuje se souborem Tichá opera, který propojuje nonverbální divadlo s operou. Na klasickou „bílou“ pantomimu se neomezuje ani v nové minorské inscenaci, ale využívá pestrou škálu scénických prostředků. Koukej, svět! tak dětem vedle nonverbálního divadla ukáže i masky a loutky scénografky Lucie Škandíkové. Významnou roli zde bude hrát také hudba Matěje Kroupy, který v Minoru řadu let působil jako skladatel a muzikant. V inscenaci účinkují tři mimové, kromě Radima Vizváryho ještě Valéria Daňhová a Jakub Urban.

Koukej, svět! je zároveň minorskou premiérou pantomimy jakožto žánru: „Myslím, že Minor má krom jiného seznamovat děti s různými divadelními žánry, a právě pantomima se zatím na jeho repertoáru neobjevila. Doufám, že bude příjemným zpestřením a třeba i inspirací,“ uvádí dramaturgyně inscenace Petra Zichová.

Foto: Zbyněk Hrbata

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!