České muzeum hudby chystá hravou výstavu pro děti i jejich rodiče. Láká na kouzla a české pohádky

České muzeum hudby chystá hravou výstavu pro děti i jejich rodiče. Láká na kouzla a české pohádky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Výstava plná kouzel, dobra a zla i krásných českých pohádek. Právě na ní láká České muzeu hudby, kde odstartuje 26. května expozice s názvem Hudba a pohádka. Ta chce oslovit děti i jejich rodiče. 

Pohádková výstava chce zapůsobit nejen své nejmenší návštěvníky, ale také na ty, kteří si rádi zavzpomínají na své dětství a na kouzelné pohádky, jež byly jeho nedílnou součástí. Výstava Hudba a pohádka ukáže, co se stane, když se klasickou českou pohádkou inspiruje hudební skladatel, knižní ilustrátor i loutkař. Také představí ta díla, která jsou s hudebními motivy nerozlučně propojena. 

Zajímavé informace se zde dozví nejen děti, ale také dospělí návštěvníci. Ti se budou moci projít od pece hloupého Honzy až do působivého královského zámku. Při tom minou tajuplný les, vodní říši i strašidelné peklo. Během poutě se seznámí s Rusalkou, Čertem a Káčou, Krysařem i Červenou karkulkou. Chybět samozřejmě nebudou ani čarodějové, trpaslíci, obři, draci i vodníci. V tomto pohádkovém světě pak zazní hudba nejrůznějších žánrů - od vážné po filmové písničky i šlágry. 

Výstava Hudba a pohádka startuje 26. května 2017 a potrvá až do 28. února 2018. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Národní muzeum – České... nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!