Nejnovější články » Hudební novinky

Metronome ohlašuje dalšího interpreta. Do Prahy přijede legenda elektronické hudby GusGus

24.4.2017,

Pražský Metronome festival zveřejnil nové jméno pro letošní ročník. Je jím islandská legenda GusGus, která Praze představí svůj nabitý elektronický playlist.

Islandská umělecká skupina, která začínala v devadesátých letech jako filmové a herecké uskupení, se již ve svých začátcích proslavila především v hudbě. Díky labelu 4AD, pod který se GusGus podepsali, se posunuli od populární lokální islandské kapely k mezinárodní senzaci, a přidali se tak k dalším islandským hudebním legendám jako jsou Sigur Ros, Björk nebo Of Monsters and Men.

Od svého vzniku v roce 1995 vystřídala tato skupina hned několik hudebních žánrů – od triphopových začátků s albem Polydistortion, přes house, trance, album Arabian Horse, které nese nádech techna, až po poslední synth popem okořeněnou desku Mexico, se kterou se GusGus naposledy představili Praze – před třemi lety je mohli slyšet návštěvníci MeetFactory.

Stejně jako hudební styly střídala skupina i samotné hudebníky – během více než dvaceti let se zde vystřídalo na desítku muzikantů, mezi které patří například Emilíana Torrini. Pro letošní rok chystají GusGus nové, v pořadí již desáté album, které jistě představí i na Metronomu. Kromě nových skladeb určitě zazní i starší hity skupiny, ke kterým patří například Over, Arabian Horse a mnoho dalších.

GusGus zahrají na pražském Metronome festivalu v pátek 23. června v rámci Moon stage. Kapela se na Metronomu přidá k dalším letošním hvězdám, jako jsou Sting, Kasabian, Solomun a další. Metronome Festival se uskuteční v pražských Holešovicích v areálu Výstaviště 23. a 24. června. 

Foto: www.metronomefestival.cz