Novinka Rybiček 48 je manuálem na skládání pomalých songů

Novinka Rybiček 48 je manuálem na skládání pomalých songů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nová píseň z dílny populární české pop-punkové kapely Rybičky 48 ze začátku možná leckteré její fanoušky zaskočí. Minimálně názvem. Klasický pomalý song, plně zapadající do programového schématu každého dobrého rádia je však, jak je u muzikantů z Kutné Hory pravidlem, brán s velkou nadsázkou.

Singl doprovází i videoklip režiséra Petra Havlíčka natočený netradičně na jeden dlouhý záběr. Za scénářem stojí frontman skupiny Kuba Ryba. „Chtěli jsme natočit klip na jeden záběr, a tak jsem kvůli tomu koupil nový dům. Alespoň nám odpadly náklady na natáčecí dny, střih a štáb,“ říká Ryba a dodává s úsměvem: „Jelikož je dům nový, musel každý z komparzistů přinést nějaké vybavení do domácnosti. Tímto bych chtěl poděkovat Objevu roku za apartní necky s černoškou,“ odkazuje Ryba k písničkáři Pekařovi.

Podle kytaristy Rybiček Petra Lebedy je nová skladba světovým unikátem v podobě detailního manuálu na skládání pomalých písniček: „Je o nás všeobecně známo, že jsme intelektuálové z přesvědčení, a už samotný název songu napovídá, že i tentokrát se bereme nesmírně vážně. Naše marketingové oddělení vyhodnotilo, že je třeba vytvořit klasický pomalý song, který v naší tvorbě doposud chyběl. Náš tým specialistů, hudebních teoretiků a kritiků na sebe vzal mravenčí práci a dal dohromady dlouhý seznam základních ingrediencí, ze kterých úspěšné kapely míchají pomalé songy,“ popisuje vznik nové písně Lebeda.

Točení na jeden záběr byl prý pro režiséra Petra Havlíčka výzvou. „Několikrát jsme to celé trénovali, je tam třeba scéna, kdy Kuba projde místností, která se pak musí během třiceti sekund přestavět, přinést do ní bubny a tančící kamarády,“ popisuje. „Na klipu se mi líbí i to, že nebyl tak daleko od reality. Přesně tak to tam totiž na večírcích někdy vypadá. Zachytili jsme něco, co tam kapela opravdu zažívá,“ uzavírá Havlíček.

Nový song, který má necelý týden od svého vydání na YouTube již téměř sto tisíc zhlédnutí, jistě představí Rybičky během svého nabitého festivalového léta a na podzim potom v rámci 115 LET TOUR. 

Foto: www.rybicky48.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Rybičky 48

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!