Trojská botanická zahrada přivítala novou sezónu. Pro návštěvníky chystá americký rok plný relaxace i poznání

Trojská botanická zahrada přivítala novou sezónu. Pro návštěvníky chystá americký rok plný relaxace i poznání

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Spolu s prvním dubnovým dnem zahájila Botanická zahrada hlavního města Prahy svou novou sezónu. Ta se letos tematicky zaměří především na americký kontinent, kterého se bude týkat většina požádaných akcí. 

Vrcholem nadcházející sezóny bude akce Americké léto, která pro návštěvníky chystá ukázky skvostů tamní přírody i představení zvyků původních obyvatel. Chybět nebude ani malý náhled do kuchyně tohoto kontinentu. Organizátoři upozorňují především na Indiánský den, který proběhne 22. července, a na American Food Day, jenž se uskuteční 5. srpna. Na podzim se pak mohou zájemci těšit na výstavu dýní v americkém hávu

Americký rok pak zakončí premiérová výstava amerických pokojových rostlin ve skleníku Fata Morgana. “V rámci Amerického roku připravujeme nové výsadby rostlin z tohoto kontinentu v expozici Severoamerické prérie. Těšit se můžete na rozkvetlý záhon, který bude letos obohacen o nové druhy letniček, trvalek a o plodiny Nového světa. Jejich prostřednictvím chceme návštěvníkům přiblížit pestrost rostlinné říše,“ láká Vlastik Rybka, náměstek pro odbornou činnost. 

To není ale vše, na co trojská botanická láká své fanoušky. “Pro návštěvníky jsme na novou sezonu připravili mnoho příjemných novinek. Mino jiné jsme zrekonstruovali část cestní sítě. Od samoobslužného vstupu ze směru od Bohnic nyní mohou návštěvníci pohodlně sejít zpevněnou cestou až do Ornamentální zahrady,” představuje novinky ředitel zahrady Bohumil Černý. Nově přibylo také informační centrum a rostlinné bistro, které bude otevřeno v nově vybudovaném Altánu v Ornamentální zahradě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!