Big Bang Data! DOX ukáže, jak informační exploze mění svět

Big Bang Data! DOX ukáže, jak informační exploze mění svět

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Dnešní svět je přesycený daty! Dočkali jsme se informační exploze, která radikálním způsobem mění vytváření, zpracovávání a interpretaci dat. A právě této problematice se bude věnovat nová expozice v DOXu.  

Díky mobilním telefonům, senzorům, sociálním sítím, digitálním fotografiím a videím, platebním převodům i signálu GPS všichni neustále generujeme data. A tyto informace lze také stále snadněji uchovávat. Zpracovávání obrovského množství dat není v dnešní době žádný problém. Jednoduché je pak vyčíst z nich vzorce a velmi rychlým a zásadním způsobem změnit způsoby rozhodování na nejrůznějších úrovních.  

Právě na tuto problematiku se rozhodli reagovat kurátoři Olga Subirós a José Luis de Vicente, kteří pro Centrum současného umění DOX připravili výstavu s názvem BIG BANG DATA. Ta odstartuje v pátek 7. dubna a potrvá do poloviny srpna. 

Stala se data ropou dneška, potenciálně neomezeným zdrojem bohatství? Jsou data municí pro zbraně hromadného dohledu? Nebo by měla být především novou příležitostí a nástrojem poznání, prevence, efektivity a transparentnosti, prostředkem k budování transparentnější, participativní demokracie? Na to vše se bude snažit nová expozice v DOXu odpovědět! A chybět opět nebude ani vzdělávací doprovodný program. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

DOX Centrum současného umění nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!