Nejnovější články » Hudební novinky

Melancholičtí Cigarettes After Sex potěší v dubnu své fanoušky hned dvěma českými koncerty

29.3.2017,

Americká dreampopová skupina Cigarettes After Sex se opět chystá do České republiky. Kromě metropole tentokrát navštíví také Brno, kde se představí úplně poprvé. S sebou doveze zbrusu nové písně z připravovaného debutového alba. 

V brněnském klubu Fléda vystoupí Cigarettes After Sex sice poprvé, ale očekávání jsou obrovská. Jejich koncert je totiž dlouho dopředu beznadějně vyprodaný. Právě v Brně partička kolem frontmana Grega Gonzalese zahájí své evropské turné k nové desce, jejíž vydání je naplánované na červen tohoto roku. O koncert nepřijdou ale ani fanoušci z Prahy, kde zahraje skupina o dva dny později v Roxy. 

Cigarettes After Sex vešli ve známost díky svým několika singlům a EP, které má na streamovacích serverech miliony zhlédnutí. Debutové album vydají ale až letos, po více než osmi letech fungování. Fanoušci se tak mohou na koncertech těšit i na zbrusu nové songy.  “Skladby čerpají z reálných situací a vypráví příběhy reálných lidí. Tvorba je pro mě hodně osobní věc,” vysvětlil Greg Gonzales serveru Fashion Unfiltered, “nové písně jsou ještě intimnější než dřív. V textech si pohráváme s erotikou, ta je ale roztomile zaobalena. Něco takového v současném popu chybí.” 

Kapela se proslavila svým citlivým dreampopem, který mísí s jemnými kytarovými zvuky a melancholickou ambientní estetikou. Své nahrávky obvykle vytváří živě a v neobvyklých exteriérech, jako je například schodiště univerzity v El Pasu. I proto vychází její dlouhohrající deska až po letech.