Melancholičtí Cigarettes After Sex potěší v dubnu své fanoušky hned dvěma českými koncerty

Melancholičtí Cigarettes After Sex potěší v dubnu své fanoušky hned dvěma českými koncerty

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Americká dreampopová skupina Cigarettes After Sex se opět chystá do České republiky. Kromě metropole tentokrát navštíví také Brno, kde se představí úplně poprvé. S sebou doveze zbrusu nové písně z připravovaného debutového alba. 

V brněnském klubu Fléda vystoupí Cigarettes After Sex sice poprvé, ale očekávání jsou obrovská. Jejich koncert je totiž dlouho dopředu beznadějně vyprodaný. Právě v Brně partička kolem frontmana Grega Gonzalese zahájí své evropské turné k nové desce, jejíž vydání je naplánované na červen tohoto roku. O koncert nepřijdou ale ani fanoušci z Prahy, kde zahraje skupina o dva dny později v Roxy. 

Cigarettes After Sex vešli ve známost díky svým několika singlům a EP, které má na streamovacích serverech miliony zhlédnutí. Debutové album vydají ale až letos, po více než osmi letech fungování. Fanoušci se tak mohou na koncertech těšit i na zbrusu nové songy.  “Skladby čerpají z reálných situací a vypráví příběhy reálných lidí. Tvorba je pro mě hodně osobní věc,” vysvětlil Greg Gonzales serveru Fashion Unfiltered, “nové písně jsou ještě intimnější než dřív. V textech si pohráváme s erotikou, ta je ale roztomile zaobalena. Něco takového v současném popu chybí.” 

Kapela se proslavila svým citlivým dreampopem, který mísí s jemnými kytarovými zvuky a melancholickou ambientní estetikou. Své nahrávky obvykle vytváří živě a v neobvyklých exteriérech, jako je například schodiště univerzity v El Pasu. I proto vychází její dlouhohrající deska až po letech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Umělci: Cigarettes After Sex

Místo konání: Fléda

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!