Linkin Park opět šokují. V nové písni ztrácí i zbytky své rockové dravosti50%

Linkin Park opět šokují. V nové písni ztrácí i zbytky své rockové dravosti

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Květen se nezadržitelně blíží a americká kapela Linkin Park tak své fanoušky začíná opravdu vehementně masírovat a lákat na koupi svého nového alba. Deska One More Light se v obchodech objeví již 19. května, ale prozatím to rozhodně nevypadá, že půjde o jedno z nejočekávanějších alb tohoto roku.

Důvod je prostý. Linkin Park pilotním singlem Heavy, který byl představen v polovině února, vyvolali velmi rozporuplné reakce. Kdysi hodně úderná rocková kapela totiž vsadila pouze na elektroniku a samply, a song by se tak dal velmi lehce zaměnit za nový singl dua The Chainsmokers nebo Martina Garrixe.

Jedni byli z tohoto hudebního posunu nadšeni, jiní nešetřili ostrými slovy kritiky. Zpěvák Chester Bennington sice v nedávném rozhovoru avizoval hudební posun, nikdo ale asi netušil, jak velký bude. Song Heavy by ještě šlo vnímat jako experiment, který bude na desce jakýmsi bonusem, leč právě představená skladba Battle Symphony potvrzuje, že na nové desce na kytary, dravost a příjemný řev frontmana asi můžeme úplně zapomenout. Linkin Park ve své novince totiž používají stejný popový model a snaží se spíše zaujmout mainstreamová rádia než potěšit své skalní fanoušky.

Můžeme tedy jen doufat, že na pražském Aerodromu, kde bude kapela headlinerem, dojde na většinu starých hitů v původních aranžích a nové písně v živém podání získají alespoň nějakou energii, které měli Linkin Park vždy na rozdávání. Dodejme, že festival se uskuteční 11. června a nabídne i vystoupení kapel Simple Plan, Enter Shikari nebo Machine Gun Kelly.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!