Blackmore's Night v létě zahrají v Brně a Českém Krumlově

Blackmore's Night v létě zahrají v Brně a Českém Krumlově

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pokud jste v loňském roce propásli koncert Ritchieho Blackmorea a jeho projektu Blackmore's Night, nemusíte již déle smutnit. Hudebník se se svým výjimečným seskupením v létě vrátí do České republiky a tentokrát u nás vystoupí hned dvakrát - v Brně a České Krumlově. První koncert se uskuteční 11. srpna na hradě Špilberk, den poté v českokrumlovské Pivovarské zahradě.  

Projekt Blackmore's Night vznikl v roce 1997, když se britský kytarista Ritchie Blackmore spojil se svou životní partnerkou, americkou zpěvačkou Candice Night. Za pomoci akustických i elektrických kytar, smyčců a řady rozmanitých renesančních hudebních nástrojů se Blackmoreovi daří (za výrazné pomoci svůdného hlasu Candice) převést všechny zdánlivě nesourodé prvky hudby středověku, v níž splývají romantismus s mysticismem, do vlastního naprosto jedinečného stylu.

V dobách, kdy působil ve skupinách Deep Purple a Rainbow, tuto lásku chytře vsazoval do celkového pojetí energického rocku, až se z ní v jeho současném projektu Blackmore’s Night stal pevný a velice zřetelný prvek. Díky tomu se jeho rockové spojení s prvky středověké hudby stalo do jisté míry průkopnickým, a Blackmore's Night tak již léta patří k nejúspěšnějším umělcům tohoto hudebního stylu.

Vstupenky seženete v cenových relacích 990 - 1 490 Kč (Brno) a 990 - 1 690 Kč (Český Krumlov) a jejich oficiální předprodej začne 20. března úderem 10 hodiny. Pokud jste členem fan klubu kapely, můžete si vstupenky pořídit již dnes - předprodej byl odstartován 16. března v dopoledních hodinách.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!