Nejnovější články » Filmové novinky

Festival Malé oči láká návštěvníky na výlet do vesmíru i na noční seriálový maraton

7.3.2017,

Tajuplný vesmír prozkoumá během svého čtvrtého ročníku dětský filmový festival Malé oči, který se uskuteční ve dnech od 20. do 26. března v pražských kinech Bio Oko a Aero. Chybět nebude noční maraton, bohatý interaktivní program ani pokračování oscarového Putování tučňáků.  

Celotýdenní festivalový program nabídne návštěvníkům skutečně bohatý seznam nejrůznějších aktivit. Během pracovních dnů si budou moci děti z mateřských i základních škol užít interaktivní zábavu, během níž poznají zákulisí kina i filmů. O víkendu se pak mohou filmoví fanoušci těšit na program pro celou rodinu, kterého se zúčastní i BioFonie a kapela BomBarďák. Noční maraton pak nabídne legendární seriál Návštěvníci a velkým lákadlem je také exkluzivní předpremiéra francouzského snímku Putování tučňáků: Volání oceánu, který je pokračováním oscarového snímku Putování tučňáků z roku 2005. Jelikož letošní ročník festivalu zve své návštěvníky do vesmíru, většina filmového programu je laděna do sci-fi žánru. 

“Svým dětem rozhodně dopřeju dobrodružství přespat v kině, navíc s mojí srdcovkou - Návštěvníky,” svěřila se herečka Simona Babčáková, která je patronkou festivalu. Zmiňovaný seriálový maraton proběhne ze soboty na neděli a návštěvníkům bude stačit jen spacák a karimatka. “Na noc v kině zveme jak děti, pro které to bude splněný sen, tak rodiče, kteří mohou střídavě trávit čas na baru, který bude po celou noc otevřen, a střídavě sledovat epizody seriálu svého dětství,” láká na noční program David Beránek, ředitel kina Bio Oko. Ráno se mohou zájemci těšit rovněž na občerstvení a ranní kávu i kakao. 

Festival Malé oči startuje 24. března, a to tanečním vystoupením mistrů světa ve stepu Tap Academy Prague, kteří předvedou program na téma Star Wars. Po celou dobu festivalu se mohou návštěvníci navíc těšit na vesmírný doprovodný program, který zabaví děti mezi jednotlivými projekcemi. Kromě Prahy letos navštíví festival i další česká města. Na svou porci dětských filmů se může těšit i Hradec Králové, Brno, Jablonec nad Nisou, Jihlava i Šumperk.