Národní galerie slaví 221. výročí volnými vstupy i bohatým doprovodným programem

Národní galerie slaví 221. výročí volnými vstupy i bohatým doprovodným programem

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Chystáte se již dlouho do galerie, ale pořád jste si nenašli čas? V tom případě byste si měli udělat volno v sobotu 4. února, kdy slaví Národní galerie v Praze 221. výročí od svého založení. Při této příležitosti totiž nabízí návštěvníkům volný vstup do stálých expozic i krátkodobých výstav. Kromě toho je pro zájemce připraven i zajímavý doprovodný program. 

A co můžete v rámci speciální akce navštívit? Brány pro zájemce otevře nejen Veletržní palác plný moderního a současného umění, ale také další budovy Národní galerie. Zájemci tak mohou navštívit i Klášter sv. Anežky České, který je plný středověkých pokladů, Palác Kinských nabízející expozici Umění Asie a díla Rembrandta, El Greca a Rubense zdarma zpřístupní Šternberský palác.  Milovníky maleb 19. století pak potěší výstava v Salmovském paláci

Kromě výstav se mohou zájemci zúčastnit i komentovaných prohlídek, komentářů k vybraným dílům, workshopů i filmových premiér. Ve výtvarné dílně si mohou účastníci vyrobit svůj vlastní kalendář na základě balijského vnímání času. Chybět nebude ani otevřený ateliér, jenž nabídne výtvarné aktivity pro rodiny, které se zaměří na iluzi a divadelní efekty barokního umění. Veletržní palác pak uvede premiéru dokumentárního filmu Bernarda Šafaříka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!