Pavel Callta má nový song. Složil jej na podporu vydání knihy 60%

Pavel Callta má nový song. Složil jej na podporu vydání knihy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pavel Callta se za poslední léta vyprofiloval mezi nejsledovanější tuzemské zpěváky. Jeho videa mají rekordní sledovanost, jeho singly vyhrávají hitparády a sám hudebník patří i mezi nejproduktivnější. Koncem minulého roku představil hned dva nové singly a letošní startuje další novinkou. Ta je ale v mnoha směrech velmi výjimečná. Inspirací pro vznik nového songu Čáry života mu byla stejnojmenná kniha od Veronicy Rothové. Callta se tak stal pravděpodobně prvním hudebním interpretem v České republice, který složil píseň ke knize.

Román Čáry života od Veronicy Rothové, autorky bestsellerové série Divergence, vydalo nedávno nakladatelství CooBoo. Na knihu netrpělivě čekali fanoušci žánru young adults po celém světě, Čáry života vyšly ve třiatřiceti zemích v jeden den - 17. ledna 2017. Autorka čtenáře ve svém díle zavádí do nebezpečného dystopického světa. A to tak sugestivního, že si vysloužil svou vlastní píseň.

Pavla Calltu nakladatelství oslovilo s jasnou vizí složit ke knize písničku. V knižní i hudební branži ojedinělý počin zpěváka zaujal stejně jako kniha, a na výsledek se můžete podívat v historicky prvním českém knižním hudebním videoklipu, který najdete pod článkem. "Připadalo mi to jako výzva, navíc mam rad sérii knih 'Divergence' od stejné autorky. Natáčení klipu bylo dost 'zimní', ale se skvělým týmem a v příjemné atmosféře. S výsledkem jsem spokojený," říká sám zpěvák.

Román Čáry života od Veronicy Rothové je prvním dílem plánované dvoudílné série. Rothová v knižním světě debutovala s trilogií Divergence, kterou napsala ještě během vysokoškolských studií. Série byla přeložena do více než čtyřiceti jazyků, prodalo se jí přes 35 milionů výtisků a Rothová za ni získala několik prestižních ocenění (mimo jiné titul 'Nejlepší kniha Young Adult Fantasy & Science Fiction' roku 2012). Podle pozitivních kritik autorka druhou sérií překonala sama sebe, a podařilo se jí napsat další kvalitní příběh pro mladé čtenáře.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Pavel Callta

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!