Nejnovější články » Hudební novinky

Jamiroquai potvrzují comeback skvělou novinkou. Album vydají poslední březnový den

27.1.2017,

Před pár dny se po dlouhých letech spánku přihlásila britská kapela Jamiroquai. Seskupení, které jedinečným způsobem kombinovalo funk, soul a elektroniku, ohlásilo světové turné, během kterého zavítá po dlouhé době opět i do České republiky.  Kapela zároveň slibovala i nové album, a jak událostí posledních hodin naznačují, comeback této veleúspěšné kapely je konečně tady!

Skupinu Jamiroquai v roce 1992 založil její zpěvák Jay Kay. Kapela se stala jedním z nejúspěšnějších evropských seskupení již od vydání svého debutového alba Emergency On Planet Earth a zároveň platila za jednoho z nejvlivnějších hudebních inovátorů své doby. Se sedmi alby Jamiroquai dosáhli na první desítku nejprodávanějších alb v Anglii (z toho tři rovnou na první příčku), získali cenu Grammy, celosvětově prodali přes 26 milionů alb a jsou i držiteli rekordu v Guinness Book of World Records za nejlépe prodávané funkové album všech dob.

Poslední studiové album s názvem Rock Dust Light Star vydali Jamiroquai na podzim roku 2010, od té doby nebylo o britské kapele téměř vůbec slyšet. Až nyní! Na 31. března kapela naplánovala vydání nové studiovky s názvem Automaton, která přinese dvanáct nových písní. Fanoušci si ji budou moci pořídit digitálně, na CD a samozřejmě i na vinylu. Od dnešního dne nadcházející titul prezentuje i titulní píseň, která zaujme především chytlavým beatem a podmanivým refrénem.

"Inspirací pro album 'Automaton' je uznání vzestupu umělé inteligence a technologie v dnešním světě a to, že my, jako lidé, začínáme zapomínat na příjemnější, jednodušší a výmluvné věci v životě a v našem životním prostředí, včetně vztahů mezi námi jako lidmi," dodává k hlavnímu poselství desky sám frontman Jay Kay. Nezapomeňte, že Jamiroquai budou headlinery posledního dne letošního ročníku Colours Of Ostrava, který se uskuteční mezi 19. a 22. červencem.