Do Divadla pod Palmovkou se i v novém roce vrací Krvavá svatba

Do Divadla pod Palmovkou se i v novém roce vrací Krvavá svatba

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Poetické drama plné hrdosti, vášnivých emocí i nelítostné pomsty Krvavá svatba se vrací na divadelní prkna i v roce 2017. V sobotu 21. ledna ho uvede v derniéře Divadlo pod Palmovkou. 

Hra Krvavá svatba, jejímž autorem je španělský dramatik a básník Federico García Lorca, vypráví o vášnivé lásce, která nemůže ovládnout své vášně a milostné touhy ani v případě, kdy hrozí velká katastrofa. Inscenace přináší příběh milostného trojúhelníku - mladé Nevěsty, jejího nastávajícího a bývalého partnera - plný temperamentu, nezkrotnosti i fascinující symboliky. Ta pochází z lidové obrazivosti, rituálů, písní i legend. 

“Jaký bude osud Nevěsty, když v den, kdy se otevírá země a sázejí nové stromy, skropí její svatební šaty krev obou jejích mužů? Jak vypadá obava a smutek Matky, která ví, ýe přichází hodina krve? Jak se muž stává mužem a žena ženou?” ptají se v inscenaci režisér Michal Lang a dramaturg Ladislav Stýblo. V hlavních rolích se mohou diváci těšit na Zuzanu Slavíkovou, Terezu Dočkalovou, Ondřeje Veselého, Jana Hušku či Lenku Wittmannvou

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo pod Palmovkou nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo pod Palmovkou

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!