Do kin míří bláznivá road movie Šíleně šťastná

Do kin míří bláznivá road movie Šíleně šťastná

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Cenami ověnčená komedie o normálním přátelství dvou šílených žen v šíleném světě plném normálních lidí. Pod hlavičkou Asociace českých filmových klubů přichází do českých kin italský film Šíleně šťastná. Jeho slavnostní premiéra proběhne 19. ledna v Městské knihovně v Praze.

Beatrice a Donatella. Samozvaná miliardářská hraběnka, patologická lhářka s prořízlými ústy a potetovaná křehká introvertka, zahalena tajemstvím vlastní minulosti. Obě jsou pacientkami psychiatrického sanatoria Villa Biondi, odkud se, hnány touhou po životě, rozhodnou jednoho dne společně utéct.

Je v pořádku se smát nahlas, když vám někdo vypraví příběh o lidském utrpení, nebo je to nemístné? Upřímně doufám, že ano, protože přesně s takovým záměrem jsem se rozhodl vyprávět i tento svůj film.

(režisér Paolo Virzini)

Nový film režiséra Paola Virzìho vypráví příběh neplánovaného, a o to možná silnějšího přátelství, které se vyvíjí na cestě za hledáním lásky a štěstí v prostorách nikdy nekončícího blázince beze zdí. Světa obývaného příčetnými lidmi, světa nás všech.

Výsledkem je zábavný i skličující film, který na jedné straně pojednává o utrpení stigmatizovaných žen v institucionálních zařízeních, zároveň však na straně druhé vzrušující formou zachycuje prchavé momenty štěstí a promlouvá tak o nepolapitelné radosti ze života.

Představitelka Beatrice, italská hvězdná herečka Valeria Bruni Tedeschi, která byla za ztvárnění své role nominována na Evropskou filmovou cenu. 

„Vlastně jsem si na počátku přála být v roli ještě přesnější a kreativnější. Ale během natáčení jsem toho nějak nebyla schopna. Po chvíli jsem ale pochopila, že tato má frustrace je pro natáčení ideální, protože ani Beatrice není spokojený člověk. Stejně jako si ona vytváří svět mýtů a tím dokáže přežít, vytvořila jsem si já představu, že jsem ona, a tím ji dokázala zahrát,“ říká o své roli Valeria Bruni Tedeschi.

Slavnostní premiéra proběhne 19. ledna v Městské knihovně v Praze.

Foto: AČFK

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Více o "AČFK"

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!