Vánoční svátky v tropech? Botanická zahrada láká na romantiku, víno i procházky džunglí

Vánoční svátky v tropech? Botanická zahrada láká na romantiku, víno i procházky džunglí

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pokud se o svátcích budete doma nudit, nebo si budete chtít zkrátit čekání na Ježíška, můžete zajít do botanické zahrady v pražské Tróji. Ta totiž nezavírá ani o svátcích. Naopak zve na bohatý program, který zahrnuje působivé výhledy, posezení u krbu se sklenkou dobrého vína či návštěvu tropů. 

“Než maminky doma obalí kapra, prostřou sváteční tabuli a než zazvoní Ježíšek, mohou si nedočkavé děti s tatínky zkrátit čas výletem do tropů,” lákají pořadatelé z pražské botanické zahrady. Přímo o Štědrým dnu se tak mohou návštěvníci ocitnout v džungli a prohlédnout si exotické rostliny z celého světa. Skleník Fata Morgana a celá botanická bude na Štědrý den otevřen od 9 do 14 hodin a vstup bude zcela zdarma.  

Kromě tropického skleníku si mohou návštěvníci prohlédnout i prodlouženou výstavu nesoucí název Rostlinné příbytky pro mravence. Botanická zahrada nabídne o svátcích také místo k procházkám a relaxaci. Procházka v přírodě nabízí nejen čerstvý vzduch a shození přebytečných kil nabraných u bohaté sváteční tabule, ale také krásný výhled na Prahu. Romantickou atmosféru pak poskytne historický domek na vinici sv. Kláry, jenž nabídne nejen plábolající krb, ale také výborné víno. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!