Český Slavík 2016 nepřinesl žádná velká překvapení, hvězdou večera byl opět Karel Gott

Český Slavík 2016 nepřinesl žádná velká překvapení, hvězdou večera byl opět Karel Gott

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V sobotu večer se v Hudebním divadle Karlín opět rozdávaly prestižní ceny Český Slavík Mattoni. Nedávno zveřejněné nominace šestice nejlepších v každé kategorii, mezi kterými se objevila opět kapela Ortel či švédský zpěvák Joakim Brodén, vyvolávaly velké rozpaky, nakonec jsme byli alespoň několika (možných) trapasům ušetřeni.

Mezi zpěvačkami to letos bylo údajně velmi těsné a nedávné, na poslední chvíli zrušené koncerty naznačovaly, že to Lucie Bílá letos možná neustojí. Nakonec první příčku opět obhájila, na druhém místě se tradičně usadila Lucka Vondráčková a třetí místo si uzmula Ewa Farna, které určitě napomohl i nedávný vyprodaný megakoncert ve Foru Karlín.

Velmi neklidno bylo v kategorii kapel. Minulý rok se na druhé místo dostala kontroverzní kapela Ortel, kterou jedni milují a druzí nesnášejí, a tak se spekulovalo, zda skupina náhodou nedosáhne ještě dál. Bohudík ani v této kategorii k mnoha překvapením nedošlo. Kabát si upevnil zlatem svoji pozici, druhé místo obhájila i kapela Ortel a bronzového Slavíka si domu odnesla kapela Chinaski.

Již zmiňovaný Ortel byl zastoupen i mezi zpěváky, a to frontmanem Tomášem Ortelem. Ten byl v minulém roce již bronzový a letos si ještě polepšil. Zatímco nejméně vzácný kov získal vcelku nepochopitelně Michal David, s ještě větším překvapením se na stříbro posunul právě Tomáš. Z toho vyplývá, že Karel Gott nebyl ani tento rok nikým sestřelen, navíc si za 36 934 hlasů odnesl i ocenění Absolutní Slavík. Bohužel osobně si cenu nemohl vyzvednout, neb je v nemocnici se zády, velmi bravurně to za něj zvládla dcera Charlotte Ella.

Slavnostní večer, který moderoval Ondřej Sokol, nabídl mnoho zajímavých hudebních vystoupení (například duet Miro ŽbirkyMarikou Gombitovou, který byl oceněn obrovským potleskem, kapelu Jelen, Ewu Farnou nebo téměř akustické vystoupení kapely Slza), ale doprovázelo ho i mnoho o trochu méně důležitých kategorií. Slavíkem bez hranic se stala slovenská skupina No Name, objevem roku zpěvák a hudebník Pekař. Nejstreamovanější českou skladbou se stala píseň Asio od zpěváka Bena Christovaa.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!