Noc divadel nabídne putování za tajemným Fantomem RockOpery

Noc divadel nabídne putování za tajemným Fantomem RockOpery

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Noc divadel se blíží a spolu s ní kompletují i programy na její letošní ročník, který se uskuteční v sobotu 19. listopadu. Své brány otevře také jediné rockové divadlo v České republice RockOpera, která nechá návštěvníky nahlédnout do svého zákulisí a zúčastnit se zkoušky chystaného představení Proces. A chybět nebudou ani další zábavné aktivity.

„Po vzoru loňského ročníku chceme naším návštěvníkům připravit zážitkový program, který se bude odlišovat od klasických představení. Letošní Noc divadel se ponese v tajemném duchu putování po stopách Fantoma RockOpery, které tvoří ústřední téma hlavního programu od 21 hodin,“ přibližuje akci zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Pavla Forest. Ačkoliv je hlavní program RockOpery naplánován až na večerní hodiny, zájemci mohou dorazit i během celého odpoledne. „Od 11 hodin je pro ně přichystán již třetí ročník mezinárodní soutěžní přehlídky mladých tanečníků v klasickém tanci Taneční korunka Dětského Baletu Praha, která následně v neděli vyvrcholí slavnostním galakoncertem,“ doplňuje Forest.

Večerní program pak zahájí prohlídka prostor RockOpery, která díky site specific instalacím zavede návštěvníky do tajemného zákoutí, v němž jsou připraveny také oživené scény z repertoáru. Cílem celého putování je nalézt tajemného Fantoma RockOpery. Po prohlídce se pak mohou návštěvníci zúčastnit zkoušky inscenace Proces, která nese podtitul Život je kafkárna. Jak již název napovídá, hra, která bude mít svou premiéru 22. listopadu, vzniká na motivy stejnojmenné knižní předlohy spisovatele Franze Kafky. „Nyní během Noci divadel budou moci diváci zažít na vlastní kůži tvůrčí proces vzniku nové rockové opery a zjistit, jak jsme na tom pár dní před premiérou. Na konci zkoušky proběhne autogramiáda a společné focení s umělci,“ vysvětluje Forest.

Nejen pro ty nejmenší rockery pak bude určen výtvarný workshop, jehož účastníci budou spolu s lektory tvořit tvář Fantoma RockOpery. Ten nejlepší portrét pak bude odměněn vstupenkami i dalšími dárky.

Foto: RockOpera Praha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

RockOpera Praha nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: RockOpera Praha

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!