Zemřel Leonard Cohen, legendární zpěvák a básník

Zemřel Leonard Cohen, legendární zpěvák a básník

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hudební svět právě přišel o jednu z dalších velkých legend. Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel kanadský zpěvák, hudebník a spisoval Leonard Cohen. Zprávu o jeho smrti před pár hodinami oznámilo vydavatelství Sony Music na svých sociálních sítích.

"S hlubokou lítostí oznamujeme, že legendární básník, skladatel a umělec Leonard Cohen zemřel. Ztratili jsme jednoho z nejuctivějších vizionářů. Vzpomínková akce se bude konat v Los Angeles v pozdějším datu. Rodina nyní žádá o soukromí během času truchlení," uvádí se mimo jiné v oficiálním stanovisku, na které okamžitě začali reagovat svými kondolencemi fanoušci z celého světa.

Leonard Cohen byl uznávanou legendou a v hudební branži se pohyboval neuvěřitelných šedesát let. Za dobu své kariéry vydal čtrnáct řadových alb, několik živáků a kompilací s největšími hity. Poslední studiové album stihl vydat ještě za svého života, a to jen před třemi týdny. Desku You Want It Darker natáčel od loňského léta a v náladě songů bylo znát jeho smíření s pomalu přicházející smrtí.

Cohen, který se do širšího povědomí posluchačů vepsal především jako autor hitu Hallelujah, byl milován nejen svými fanoušky, ale i kolegy a hudebními kritiky. Uznáván byl nejen jako autor krásných písní, ale věnoval se i psaní poezie a románů. V rámci svých hudebních aktivit byl za života uveden i do Rock'n'rollová síň slávy.

Leonard Cohen zemřel dle informací ve svém domě v Los Angeles. Stalo se tak již 7. listopadu, ale veřejnost byla o této smutné zprávě informována až o tři dny později. Zůstali po něm dva synové a dvě vnoučata, kteří mu byli v posledních týdnech života velkou oporou.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Leonard Cohen

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!