The Rolling Stones vydají po více než deseti letech nové studiové album. Vrací se v něm k bluesovým kořenům

The Rolling Stones vydají po více než deseti letech nové studiové album. Vrací se v něm k bluesovým kořenům

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Déle než desetiletí museli fanoušci legendární britské kapely The Rolling Stones čekat na novou studiovou desku. Nyní se ale konečně dočkají! V pátek 2. prosince vydá totiž kapela zbrusu novou nahrávku s názvem Blue & Lonesome, ve kterém se vrací ke svým kořenům a vášni pro blues.

Desku Blue & Lonesome nahráli The Rolling Stones během tří dní v západolondýnském British Grove Studios.  To se nachází blízko Richmondu i Eel Pieisland, kde začínali mladí Rolling Stones hrát po hospodách a klubech. Producentem se stal Don Was a The Glimmer Twins. Nahrávání desky bylo velmi spontánní. Kapela hrála naživo a bez nahrávání oddělených zvukových stop.

Album přinese dvanáct nových písní. Na dvou z nich představí skupina také speciálního hosta – svého kamaráda a slavného anglického hudebníka Erica Claptona. Ten zrovna v těch dnech nahrával ve vedlejším studiu svou vlastní desku. V písních se kapela vrátí ke svým bluesovým kořenům, zpět do dob, kdy hráli skladby Jimmyho Reeda, Willieho Dixona či Eddieho Taylora. Právě jejich písně na chystané desce také zazní. „Tohle album je zjevným důkazem čistoty jejich lásky k hudbě a jejímu skládání a blues je pro Stones zdrojem všeho, co dělají.” Don Was, koproducent ‘Blue & Lonesome’

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!