Skupina Oceán vyráží s novým albem Ve smíru na velké klubové turné

Skupina Oceán vyráží s novým albem Ve smíru na velké klubové turné

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Legendární skupina Oceán již zítra vyráží na turné, kterým podpoří letošní comebackové album Ve smíru. To vydala v červnu a následně i čtyřikrát pokřtila. Od 6. října se Jitka Charvátová, Petr Kučera, Honza Vozáry a Petr Hons rozjedou na velké klubové turné, aby nové songy i osvědčené hity představili všem svým fanouškům.

Na novém albu kapela Oceán sice nabízí i zbrusu nový zvuk, přesto zůstává věrná svým kořenům, které má u elektronické hudby. To potvrdil i pilotní singl desky, za který byla vybrána dravá píseň Dante. Ta nezapře odkaz na hudbu kapely Depeche Mode a fanoušky byla přijata s velkým nadšením. Podobný úspěch sklidil i následný singl Bludný Holanďan, který byl věnován památce předčasně zesnulého Petra Muka. Není tak divu, že deska Ve smíru zaznamenala nejen velmi pochvalné recenze, ale okamžitě po vydání se stala i nejprodávanějším domácím titulem dle hitparády IFPI.

Kapela chystá velké klubové turné, které bude s krátkými pauzami trvat až do jara příštího roku. V letošním roce se Oceán ukáže například v Plzni, Liberci, Jihlavě, Brně, Bratislavě nebo Českých Budějovicích, v současné době se dolaďují ještě podzimní termíny pro Prahu a Ostravu. Pro příští rok skupina chystá přibližně 20 - 30 zastávek, během nichž by měla projekt křížem krážem celou Českou republiku i velkou část Slovenska, kde má obrovskou základnu fanoušků.

Jitka Charvátová, Petr Kučera, Honza Vozáry a Petr Hons vyráží na turné se zbrusu novým koncertním programem, během kterého odehrají nejen největší a nejžádanější hity z dřívější tvorby Oceánu (Ráchel, Dávná zem, Narcis…), ale samozřejmě i řadu písní z nové desky. Pomyslnou třešničkou na dortu bude zařazení i méně známých písní kapely Oceán, které se na koncertech nehrály již dlouhá léta. Vše doplní i nevšední vizuální show, o kterou se postaral tým výtvarníka Jana C. Lobla a kostýmy, které jsou z dílny SHIU fashion design od módní návrhářky Terezy Havránkové.

Prozatím potvrzené termíny klubového turné 2016:

  • 6.10. - Plzeň (Music club Kalikovák)
  • 15.10. - Jihlava (SOUL music club)
  • 21.10. - Liberec (BUNKR Rock Club)
  • 5.11. - Brno (SONO Centrum)
  • 11.11. - Bratislava (British Rock Stars)
  • 25.11. - České Budějovice (KD Gerbera - Dead End Festival)
  • 9.12. - Písek (Divadlo Pod čarou)
  • 22.12. - České Budějovice (MC Fabrika - Vánoční koncert)
  • 26.12. - Prešov (WAVE klub)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Oceán

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!