Portal nebo Half-Life ve filmu? J. J. Abrams jedná o adaptacích her od Valve

Portal nebo Half-Life ve filmu? J. J. Abrams jedná o adaptacích her od Valve

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Gordon Freeman nebo slavná lež o dortu se mohou brzy objevit na stříbrném plátně. Zkušený režisér a producent J. J. Abrams (Star Wars: Síla se probouzí, Star Trek, seriál Ztraceni) je blízko dohody s herním studiem Valve na zfilmování jejich herních klenotů, sérií Half-Life a Portal.

První zmínka o ambiciózním projektu padla již v roce 2013 na summitu herních společností D.I.C.E. v rozhovoru režiséra s ředitelem Valve Gabem Newellem. V březnu letošního roku potom Abrams potvrdil, že nápad na filmové adaptace je ve vývoji a stále se s ním počítá. Tento týden reagoval na dotaz herně-zábavního serveru IGN už přesněji.

"V následujícím týdnu je plánovaná schůzka s Valve. Jsme ve věci velmi aktivní a já doufám, že budeme moci brzy oznámit film Portal," okomentoval Abrams nadějný průběh jednání. "Měli jsme velmi zajímavé diskuze se scenáristy. Když zmíníte, že chcete dělat show nebo film o velmi specifické věci, najdete plno dostatečně šílených lidí, kteří vidí potenciál."

Ředitel Valve Gabe Newell v minulosti nelibě komentoval některé pokusy a návrhy hollywoodských produkcí v souvislosti se zmíněnými hrami. Některé nesly označení "brutálně nejhorší", protože tvůrci údajně "hrubě nepochopili, co dělalo hru dobrou".

Příběh série Half-life je zasazen do blízké budoucnosti a točí se okolo fyzika Gordona Freemana a jeho práci na supertajném projektu v laboratořích Black Mesa v Novém Mexiku. První díl singleplayerové střílečky z pohledu první osoby byl vydán v roce 1998 a je zároveň první hrou společnosti Valve. Zatím poslední díl s názvem Half-Life 2: Episode Two vyšel v roce 2007. Portal navazuje na úspěch Half-Life jeho logickou modifikací. Prioritním úkolem hráče je přemýšlet, jak se za pomoci dvou portálů přemístit na konec aktuální úrovně a zároveň se vyhnout nástrahám. Díky své originalitě a smyslu pro humor dostala hra plnohodnotné pokračování v roce 2011.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: J. J. Abrams

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!