Ondřej Ruml natočil nové album pouze s použitím vlastního hlasu. Vyjde již v říjnu

Ondřej Ruml natočil nové album pouze s použitím vlastního hlasu. Vyjde již v říjnu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ondřej Ruml je bezesporu jedním z nejnadanějších účastníků pěveckých soutěží, kterých u nás za poslední léta proběhlo hned několik. Pětatřicetiletý hudebník se za tu dobu vyprofiloval k nejlepším svého druhu, díky čemuž si mohl zahrát i po boku mnoha slavných kolegů a kolegyň. Velký úspěch sklidilo i jeho poslední album, na kterém jedinečným způsobem přezpíval hity dvojice Voskovec & Werich. Tato deska to dotáhla až na zlato. Nyní přichází s dalším výjimečným projektem.

Na svém novém albu Nahubu, které vydá již 14. října, totiž nejsou použity žádné hudební nástroje. Jediným nástrojem je tak Ondřejův hlas. Ruml se rozhodl zúročit svoje vokální zkušenosti s looperem (přístrojem umožňujícím zazpívat celé písně nahráváním zvukových smyček přímo na koncertech v reálném čase) a využít svůj bohatý hlasový potenciál. V písních má pak posluchač pocit, že slyší nejen různé typy mužských a ženských hlasů, ale i různé hudební nástroje (basu, velký buben, malý buben, činely, conga, trombon, trubku, housle ad.), či dokonce i hlasy zvířat.

K nahrávání si Ruml přizval jediného hosta: "Zvuk dřívek 'clave' mi ve dvou písních nahrála moje žena Doris Martinez, protože já to tak pěkně neumím," dodává zpěvák, který na desce prolíná vlastní tvorba s originálně zaranžovanými českými i zahraničními písněmi. Album tak bude obsahovat například coververze hitů Hit The Road Jack (Ray Charles), The Lions Sleeps Tonight (The Tokens) či Stand By Me (Ben E. King), chybět ale nebude ani Rumlova nádherná skladba Nebe, kterou již více než dva roky hraje na svých koncertech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Ondřej Ruml

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!