Divadlo Ponec zahájí sezónu premiérou inscenace The Ox

Divadlo Ponec zahájí sezónu premiérou inscenace The Ox

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již dnes, v pondělí 19. září, oficiálně zahájí pražské divadlo Ponec svou novou, v pořadí již šestnáctou, divadelní sezónu. Při této příležitosti si pro návštěvníky připravilo premiérové uvedení inscenace The Ox od maďarského režiséra a choreografa Csaby Molnára.

The Ox přináší příběhy pětice osobitých, ale rozdílných postav, které si v atmosféře blíže neurčité diktatury snaží vytvářet fiktivní prostor, v němž by mohly svobodně vyjádřit své myšlenky a potřeby. Prostřednictvím rytmu, hry, tance, smíchu i dotyků se snaží navázat mezi sebou opravdové spojení a odstranit tak mechanismy, prostřednictvím nichž kontrolují sami sebe i druhé.

Režisér Csaby Molnár v nové inscenaci zkoumá téma strukturu a hranic, které člověka limitují nejen ve společenském kontextu, ale také v každodenním životě. Diktatura totiž není jen politický systém, ale je to něco, co přetrvává uvnitř nás a promítá se i do našich intimních vztahů. I v nich pak dominuje nesvoboda a touha po moci.

Kromě nové hry se mohou návštěvníci těšit také na novou výstavu fotografií Vojty Brtnického ve foyeru divadla. Její vernisáž se uskuteční hodinu před začátkem představení, tedy v sedm hodin večer.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Ponec

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!