Samuel Bjørk představí v Praze svou druhou detektivku Sova

Samuel Bjørk představí v Praze svou druhou detektivku Sova

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Norský spisovatel Samuel Bjørk zavítá do české metropole s novým detektivním románem Sova. Svůj druhý literární počin v krimi žánru představí v rámci scénického čtení i autogramiády 20. a 21. září.

O tom, že je severská detektivka stále v módě, není sebemenších pochyb. Literární kvalitu skandinávských spisovatelů nesnižuje ani úspěšný norský spisovatel, dramatik, zpěvák a textař Frode Sander Øien alias Samuel Bjørk. Po dvou kladně přijatých románech Fantastiske Pepsi Love (2001) a Speed till frokost (2009) všestranný umělec debutoval na poli detektivek s knihou V lese visí anděl (2015). Nyní přijíždí do Prahy představit svoje nejnovější dílo, román Sova.

Ve druhém případu Holgera Muncha a Mii Krügerové slibuje Bjørk návrat svižných dialogů a smyslu pro detail. Sehrané duo vyšetřovatelů by mělo v Sově být znovu zárukou bravurního thrilleru. Bjørkův debut V lese visí anděl provázely skvělé recenze nejen u nás, ale i v dalších více než 20 zemích světa. Nezaměnitelný spisovatelský styl přilákal tisíce čtenářů a potvrdil konstantní fenomén severské detektivky.

Samuel Bjørk v Praze představí knihu Sova na dvou akcích. V úterý 20. září se od 18:30 v prostorách ČSOB Inspirace na Jungmannově náměstí koná beseda Čtení nás baví pro milovníky nejen severské detektivky, ale hlavně pro fanoušky Bjørkovy bestsellerové série. Návštěvníci akce se mohou těšit i na povídání o Norsku nebo scénické čtení v podání herců z Dejvického divadla. Ve středu 21. září od 17:00 proběhne autogramiáda Samuela Bjørka v knihkupectví Knihy Dobrovský v obchodním centru Arkády Pankrác.

V podivném hnízdě ze sovího peří je nalezeno tělo sedmnáctileté dívky. Bizarním případem se začíná zabývat zkušený detektiv Holger Munch. Pro nedostatek stop se však dostane do mrtvého bodu, dokud oddělení vražd nekontaktuje záhadný hacker. Ten jim pošle nahrávku, ve které se mihne silueta vraha převlečeného za sovu, nočního dravce symbolizujícího smrt. A pátrání se opět roztočí na plné obrátky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Samuel Bjørk

Místo konání:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!