Mozaika HolešoviceNOW – fotky z Instagramu si našly cestu do Národní Galerie

Mozaika HolešoviceNOW – fotky z Instagramu si našly cestu do Národní Galerie

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Fotografování mobilem pomalu dobývá svět a získává si své místo i v galeriích. Od 13. září do konce října bude i jedna taková záležitost k vidění na zdi Veletržního Paláce v Praze. Mozaika HolešoviceNOW zaznamenávaly na Instagramu každodenní život v Holešovicích a teď bude k vidění i ve světě offline.

Jednotlivé kousky mozaiky tvoří snímky, které již dva roky publikují obyvatelé a fanoušci Prahy 7 na Instagramu pod hashtagem #holesovicenow. Sousedství a každodenní příběhy Holešovic pořízené chytrými telefony zaujaly Národní Galerii ve Veletržním paláci, ta dala projektu HolešoviceNOW prostor k vytvoření obří mozaiky. Pestrá sbírka fotografií je cenná právě tím, že zachycuje úplně obyčejný život v Holešovicích.

Fotografie Holešovic si mezi lidmi rychle získaly popularitu a již dvakrát si zasloužily samostatnou venkovní expozici v atriu Classic 7 - do galerie se ale dostaly poprvé.

Svůj obraz může mít v Národní Galerii opravdu každý

Mozaika se skládá na vyhrazené stěně Café Jedna ve Veletržním Paláci. Na vyplnění narýsované sítě na zdi mají uživatelé Instagramu čas do konce října. Fotografii ze skupiny snímků označených #holesovicenow tiskne přístroj Instagraf, s tiskem fotografie návštěvníkům pomůže kustod výstavy.

Mozaika je přístupná celý den zdarma, kustod tiskne fotografie každý den mezi 15. a 18. hodinou.

To, že obyvatele Holešovic baví fotit své okolí, ukazuje téměř 1000 sledujících instagramového profilu HolešoviceNOW, kteří společně za dva roky nasbírali zhruba 4400 fotografií.

Mozaika HolešoviceNOW je jen jednou z podzimních akcí fotografického festivalu Fotosféra, který vyvrcholí hlavním festivalovým dnem plným projekcí fotografií v holešovickém Kostelu na lodi 17.9. září.

Mozaika HolešoviceNOW

Mozaika HolešoviceNOW

Mozaika HolešoviceNOW

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Národní galerie Praha -... nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Více o "Fotosfera"

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!