Zpěvák Nick Cave představil videoklip k první písni z chystané desky90%

Zpěvák Nick Cave představil videoklip k první písni z chystané desky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Australský zpěvák Nick Cave se svou kapelou The Bad Seeds vydá v pátek 9. září po třech letech velmi očekávanou desku s názvem Skeleton Tree. Nové písně představí ale také v dokumentárním snímku One More Time With Feeling, který jde do kin ještě den před vydáním alba. Nyní představil první píseň z obou chystaných počinů.

Byť se spekulovalo o tom, že se fanoušci do filmové premiéry, která se uskuteční ve čtvrtek 8. září, nedočkají ani jedné z nových písní, opak je pravdou. První zářijový den zveřejnil osmapadesátiletý Nick Cave na svých sociálních sítích videoklip k písni Jesus Alone. Představil tak první vlašťovku nejen z chystané desky, ale také z nového filmu.

Snímek Nick Cave: One More Time With Feeling režiséra Andrewa Dominika nebude pouze dokumentem vyprávějícím o vzniku nové desky. Slibuje také hlubokou osobní zpověď zpěváka, jehož život v létě minulého roku poznamenala tragédie, kdy zemřel jeho teprve patnáctiletý syn po pádu z útesu. Filmoví i hudební fanoušci se tak mohou těšit na drsný, syrový i křehký hudební dokument, během něhož zazní všech osm nových skladeb, které den po premiéře přinese i nová, v pořadí již šestnáctá, studiová deska.

O charakteru očekávaného snímku může hodně napovědět právě první zveřejněná skladba Jesus Alone, ke které vznikl videoklip z videa právě ze zmiňovaného dokumentu. Píseň je jakousi srdcervoucí a bolestivou zpovědí, jejíž emoce až neuvěřitelně vkusně doplňuje černobílá vizuální složka. Pokud se ponese celý film i album ve stejném duchu, o emoce rozhodně nebude nouze a fanoušci se tak mají skutečně na co těšit! 

Foto: youtube.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Nick Cave

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!