Placebo přivezou do Prahy nový singl i kompilační výběr

Placebo přivezou do Prahy nový singl i kompilační výběr

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Britské trio Placebo funguje již více než dvacet let a doposud prodalo přes dvanáct miliónů svých nahrávek. Jejich první deska vyšla v roce 1996, proto nastal ten správný čas, aby se kapela poohlédla zpět a zrekapitulovala své dosavadní úspěchy.

Retrospektivní kompilace vyjde 7. října pod názvem A Place For Us To Dream a kromě známých hitů nabídne i jednu novou píseň. Zmiňovaný výběr bude mapovat kompletní vývoj kapely, od méně známých singlů Bruise Pristine, Come Home či Teenage Angst přes zásadní hity Nancy Boy, Every You Every Me, Pure Morning, The Bitter End až po úspěšné songy Meds, For What It’s Worth a Too Many Friends. Pomyslným bonusem bude zbrusu nová skladba Jesus' Son, která bude veřejnosti představena 19. srpna.

Placebo, kteří jsou považováni za nejúspěšnější alternativní rockovou kapelu posledních dvaceti let a během své kariéry získali zlatá a platinová ocenění ve více než třiceti zemích, svoji retrospektivní kolekci vydají digitálně, na dvou CD a v plánu je čtveřice vinylůrůžové a černé barvě, která nabídne stejný obsah jako dvojdisk, tedy celkem šestatřicet písní. Zmiňované vinyly ale v obchodech budete hledat marně, ke koupi jsou výhradně na oficiálním webu kapely, ty první dokonce s podpisem kapely.

Fyzické formáty navíc doplní i speciální čtyřiadvacetistránková kniha s doposud nikdy nezveřejněnými fotografiemi z posledních dvaceti let, které pro její účely ze svých osobních archívů vybrali Brian Molko a Stefan Olsdal. Dalším dárkem pro fanoušky bude vydání speciálního EP. To bude mít formát 12'' vinylu, ponese název Life’s What You Make It, nabídne šest doposud nevydaných písní, mezi kterými nebude chybět nejen nový singl Jesus' Son, ale například i coververze klasiky Life’s What You Make It od Talk Talk či nedávno zaznamenané koncertní písně.

Mezi říjnem a prosincem tohoto roku čeká Placebo navíc i téměř čtyřicet koncertů, během kterých kapela zavítá do Francie, Německa, Polska, Švédska, Finska nebo Ruska. Turné se nevyhne ani České republice, a to 8. listopadu, kdy bude kapelu hostit Fórum Karlín.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Placebo

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!