Nejnovější články » Hudební novinky

Hodiny mají nový klip, ve kterém vzpomínají na dětství

28.7.2016,

Skupina Hodiny toho na svém kontě prozatím moc nemá. Počátkem roku představila debutový singl Stmívání, který se na čas prodral i mezi stovku nejhranějších písní v českých rádiích. Zároveň si pětice pražských hudebníků všimla média a kapela začala i pravidelně koncertovat. Zhruba po půl roce představuje novinku Jízdní řád, ke které okamžitě zveřejnila i videoklip.

Ze skladby je cítit pozitivní nálada, která mezi Tomášem, Danem, Matějem, Lukášem a Sýbou panuje, a velkou pochvalu si zaslouží i produkce Milana Cimfeho ze studia Sono. Navíc se pohodovou atmosféru podařilo přenést i před kamery a díky výborné práci režiséra Ondřeje Urbance vznikly čtyři minuty filmové poetiky. V klipu kromě krásných panoromat Středních Čech sehrál významnou roli i legendární československý autobus Škoda 706 RTO.

"Točili jsme i na několika místech, kde jsem já nebo kluci trávili dětství, což ještě nostalgicky podpořilo prožitek z natáčení. Režisér ani produkce o tom ale neměli ani ponětí,“ prozrazuje Tomáš a pokračuje: „Celé natáčení byl jeden velký zážitek a pro mě i splnění klukovského snu. Jízda legendárním autobusem RTO. Všechny několikahodinové přejezdy jsme absolvovali na palubě, a to jsme si všichni užili," dodává frontman Tomáš Sehnal.

Ten je i autorem nové písně a jeho životní příběh byl i částečnou předlohou zmiňovaného klipu. "Jízdní řád je o cestě životem, který je sám o sobě největší inspirací. O všech těch pádech, pochybnostech, výhrách i prohrách, lásce a o tom, že tak či tak, nejlépe nám je 1+1. A když vyjde 1+1=3, je to ještě lepší," uzavírá téma Tomáš, který se s kapelou Hodiny v současné době připravuje na září, během kterého pětici čeká hned šest koncertů.