Nejnovější články » Hudební novinky

Bastille vydají začátkem září novou desku

22.7.2016,

Určitě si pamatujete na kapelu Bastille. Když se toto britské seskupení před třemi lety hitem Pompeii poprvé globálně prosadilo, nikdo asi nečekal, že se čtveřice z Londýna během krátké doby stane jednou z nejoblíbenějších britských kapel poslední dekády. Své debutové desky Bad Blood prodali (včetně její dvoudiskové reedice) přes čtyři miliony kusů, a bylo tak jen otázkou času, než se dočkáme nástupce.

Novinková deska dostala název Wild World a na trhu se objeví již 9. září. Základní verze desky bude obsahovat čtrnáct písní, její deluxe podoba z rozsáhlejším bookletem přinese pět songů navíc. Zmiňované album bude ke koupi i na černé desce, a to jako dvojvinyl, který doplní i rozsáhlý obal a kód k bezplatnému digitálnímu stažení.

Bastille desku natáčeli opět v tom samém malém studiu v jižní části Londýna, kde kdysi vznikla i debutová deska. Frontman a zpěvák Dan Smith je opětovně autorem všech nových písní, a zároveň se společně s Markem Crewem, pomyslným pátým členem kapely, postaral i o produkci. Kapela sice i nadále klade důraz na neotřelé melodie a chytlavé refrény, ale na své novince slibuje i určité hudební dozrání.

"Pokud naše první deska byla o vyrůstání a strachu, který jej obklopuje, druhé album je o pokusu najít ve světě okolo sebe smysl, a to jak z pohledu každého z nás, tak i toho skrze média. Celé je to o dávání světu a lidem v něm otázky. Chtěli jsme, aby tohle album bylo trošku zmatečné - extrovertní i introvertní, chvíli temné a chvíli zase ne," vysvětluje Dan Smith, který jedním dechem dodává, že se kapela hudebně inspirovala například i v temnějším období tvorby Depeche Mode.

Již několik týdnů se éterem prohání pilotní singl Good Grief, který doprovází i vtipné video. Skladba byla téměř okamžitě po vydání nasazena do nejvyšších rotací většiny evropských rádií a prozatím si rozhodně nevede špatně. Jak se zdá, v září se máme určitě na co těšit. A pak také i 26. listopadu, kdy kapela opět vystoupí v Praze. Tentokrát Bastille bude hostit Fórum Karlín.