Operní festival Prague Summer Nights je v plném proudu!

Operní festival Prague Summer Nights je v plném proudu!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Úspěšný hudební festival nemusí být jen rockového zaměření a Prague Summer Nights to dokazuje. Druhý ročník tohoto operního festivalu, celým názvem The Prague Summer Nights Young Artists Music Festival, se právě blíží ke své polovině a my můžeme už nyní konstatovat, že jde o povedný koncept

Festival v Praze představuje mladé operní talenty z celého světa. V rámci festivalu je reprezentováno více než deset zemí včetně USA, Austrálie, Německa, Kanady, Mexika, Indie, Koreje či Thajska. Zpěváci jsou studenty a absolventy předních světových hudebních konzervatoří a univerzit (Juilliard School, Peabody Conservatory, Royal College of Music and the Royal Academy of Music in London, Conservatorium of Sydney).

V rámci festivalu mohou diváci zhlédnout celkem 9 představení včetně Pucciniho Suor Angelica a Gianni Schicchi, řadu koncertních provedení slavných árií nebo nastudování Mozartova mistrovského díla Don Giovanni ve Stavovském divadle, kde měla tato opera v roce 1787 svou premiéru. Režie této mozartovské klasiky, jíž festival vrcholí, se opět ujme legendární americký barytonista Sherrill Milnes.

Jaká představení ještě můžete stihnout?

Zkuste Orchestrální koncert v Obecním domě, který začíná 2. července v 17 hodin a na programu bude Mozart a Dvořák. 

Pokud holdujete spíše jazzu, vhodný pro vás bude Jazz Cabaret, který začíná 4. července v 19.30 hodin v pražské Redutě.

A klasika na závěr - 4 představení legendárního Donna Giovanniho ve Stavovském divadle! Premiéra se uskuteční 7. července od 19 hodin, další představení poběhnou 8.7. od 19 hodin a 9.7. od 14 a 19 hodin.

"Po úspěchu loňského ročníku festivalu Prague Summer Nights je pro mě obrovskou ctí vrátit se do Prahy, kde jsem byl prvním Američanem, jenž zpíval roli Dona Giovanniho ve Stavovském divadle," říká Sherrill Milnes.

"Opět se těším na práci s těmito brilantními mladými umělci, možnost pomoci jim rozvíjet se a poskytnout jim vzácnou příležitost v podobě účinkování na čtyřech představeních Dona Giovanniho. Jsem rád, že jako jeden z lektorů na tomto festivalu mohu nabídnout těmto mladým hvězdám zítřka možnost vystoupit na evropských divadelních jevištích." 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!